Onderhoud beregening

BBG BV beregening onderhoud

Onderhoud voor een beregening installatie is heel belangrijk. Het watervrij maken van de beregeningsinstallatie gebeurt voor de winterperiode. Hiermee zorgen wij ervoor dat uw systeem ook bij strenge vorst in topconditie blijft. En voorkomen we dat er vorstschade optreedt. In het voorjaar testen we het systeem. Ook voeren we indien nodig reparaties uit.

Goed onderhoud zorgt ervoor dat uw systeem in topconditie blijft. Het optimale onderhoud voor een beregeningsinstallatie bestaat daarom uit twee delen:

  • Najaarsonderhoud
  • Voorjaarsonderhoud

Najaarsonderhoud

Het najaarsonderhoud voeren wij uit om de beregening installatie klaar te maken voor de winter. Met het najaarsonderhoud voorkomen wij dat er vorstschade aan de beregening installatie kan optreden. Wij voeren een uitgebreide test uit. Hierbij controleren we alle onderdelen .

Vervolgens maken we de gehele installatie watervrij. Met compressor blazen we de gehele installatie door. Dit noemen we ook wel: beregening doorblazen. Dit doen we om bevriezing en mogelijke vorstschade te voorkomen. Watervrij maken is vooral van belang voor de magneetafsluiter en sproeiers.

Hierbij kunnen we defecten of slijtage van onderdelen detecteren. In dit geval maken we een rapportage met kostenopgave voor vervanging.

Voorjaarsonderhoud

Het voorjaarsonderhoud voeren wij uit om het systeem na de winter weer klaar te maken voor het voorjaar en de zomerperiode. Bij het voorjaarsonderhoud starten we de beregening installatie na de winterperiode weer op. We testen de juiste werking van het gehele systeem. Als er een winterprogramma ingesteld, dan zetten we dit uit.

Ook testen we het gehele systeem. Hierbij controleren we of alle functies naar behoren werken. Hiermee is de beregening installatie weer klaar voor het lente en zomerseizoen.

Abonnement

Goed onderhoud zorgt ervoor dat uw systeem in topconditie blijft. Hierdoor heeft u er zelf geen omkijken naar. U kunt voor uw onderhoud een aantrekkelijk abonnement afsluiten. U kunt hierbij kiezen uit jaarlijks of twee jaarlijks onderhoud.

Als u een abonnement bij ons afsluit, dan zorgen wij voor de rest. In dat geval zorgen wij voor het voor- en najaarsonderhoud. U hoeft daarvoor zelf geen actie te ondernemen. Daarnaast staan we voor u klaar om eventuele storingen binnen 48 uur op te lossen.

Wilt u meer weten?

We bespreken graag met u alle mogelijkheden voor het onderhoud van uw beregening installatie.

BBG bv beregening busWe staan voor u klaar